Eller er hesten halt på bagbenet?

Tidligere undersøgelser fra Dr. Russell MacKechnie-Guire har vist, at en sadel der glider kan relateres til halthed i bagbenet og asymmetrisk bevægelse, selvfølgelig udover en sadel der ikke er tilpasset.

Det antages ofte, at rytteren er ansvarlig for at sadlen glider, men dette understøttes ikke af nogen data, i modsætning har undersøgelser fundet ud af, at rytteren i de fleste tilfælde ikke er en medvirkende faktor.

Equigait analyse; Baseret på videnskab;

Hos Sadelspecialisten er vi altid ajour med den nyeste viden indenfor hestens velfærd og fysik, når det gælder din sadel og din hest. Det er vi for at sikre den bedste sadeltilpasning og sadel omstopning for din hests skyld, samt for at undgå skader på hesten. Med sadelglidning menes der en sadel der glider frem, sadel der glider tilbage, sadel der glider til side eller evt. sadel der ligger i forvægt eller bagvægt.

Til dette bruger vi blandt andet Equigait-analyse (gang-analyse) som er en anerkendt videns baseret tilgang, der fortæller hestens gang.

 

Sådan her sidder måleudstyret på hesten

 

Kit forklarer her, hvad analyserne fortæller

 

Måleudstyret skal sidde på nakke, manke og krydset

Hvornår der kan ske skade;

Når en hest laver en strækkende bevægelse, fx at rette sig ud, da øger det vinklen mellem 2 kropsdele. Dette kaldes extension.

Når en hest laver en bøjende bevægelse, fx når hestens ben føres op og fremad, da mindsker det vinklen imellem 2 kropsdele.

Dette kaldes flexion.

Hvis en sadel ikke er tilpasset jævnligt og korrekt, da vil det kunne skabe en unormal bevægelse for hesten. Hestens gang vil derfor ændre sig. Dette skyldes at hesten vil undgå fx ubehag, ved en sadel der ikke passer eller der er sket en overbelastning på hesten.

En unormal bevægelse, uanset om det er extension eller flexion, vil til enhver tid øge belastningen på ledbånd og muskler. Og så kommer skaderne!

Kender du din hests basis gang?

Hesten, samt mennesket, bevæger sig naturligt asymmetrisk. Derfor vil det være en fordel for dig at kende til din hests basis gang, altså når der ikke er nogen skader og alt er orden på hesten fysisk, samtidig med en tilpasset sadel.

På denne måde vil du, i samarbejde med Sadelspecialisten og dyrlægen, let kunne udpege, hvor der evt. er en skade og hvordan det kan rettes op.

Ved hjælp af Gait-analyse måles samspillet mellem dig og din hest og hjælper dig til at arbejde som en enhed. Gait-analyse kan både hjælpe hest og rytter der har brug for at hesten yder sit yderste til stævner, samt til dig der gerne vil sikre de bedste forhold for din hest altid. Du vil også kende til, hvor din hest er udfordret, hvilket kan give en bedre helheds forståelse for årsagen til at en øvelse er sværere for hesten på den ene side end den anden.

Equigait analyse

Mere viden omkring hestens gang;

I øjeblikket undersøger Dr. Russell MacKechnie-Guire også hovens form og dens forhold til at sadlen glider hos heste med ujævne hove. Læs mere her:

http://www.centaurbiomechanics.co.uk/blog/

Læs en kundes årsag til at vælge Equigait for hendes hest;

https://sadelspecialisten.com/saadan-hjaelper-du-din-hest/

Nyeste forskning der forbedrer hestens velfærd. Læs mere her;

https://sadelspecialisten.com/dr-russel/

Scroll to Top