Presentation af Dr. Russell MacKechnie-Guire of Centaur Biomechanics.

Centaur Biomechanics blev grundlagt af 

Dr. Russel i 2006;

Virksomheden er dedikeret til at forene den nyeste biomekanik analyse og fortolkning til heste og ryttere på alle niveauer. Målet er at optimere hestens velfærd og opnå et forbedret sammenspil mellem rytter og hest.

Dr. Russel sætter spørgsmålstegn ved måden vi har heste på, stærkt forbundet med den nyeste forskning. Det er et virkelig spændende emne, hvor der også forskes i årsager til at en sadel glider frem, sadel glider tilbage, sadel som ligger i bagvægt og i forvægt, og hvad der er årsagen bag.

Lige nu tænker du måske ”Jamen…det er vel en forkert sadel der er årsag til ovenstående..”, og du har delvis ret. Sadlens opbygning i forhold til hesten er selvfølgelig ekstremt vigtigt.

Samtidig kan der være heste, hvor der er andre ting der spiller ind.

Dette vil vi komme mere ind på senere på året.

Samspillet imellem hesten, sadlen og rytteren;

I 2012 var Dr. Russel blandt andet en stor del af forskningsteamet, som undersøgte den effekt gjorden har på hestens bevægelse.

Undersøgelsen tog sted under De Olympiske lege i London 2012.

Russells doktorgrad med titlen “The Relationship between Saddle and Rider Kinematics, Equine Locomotion, and Thoracolumbar Pressures in Sports Horses” blev tildelt fra Royal Veterinary College. Russel forskede primært i samspillet mellem hesten, sadlen og rytteren.

Selvom Russells doktorgrad er færdig, fortsætter Russell med at forske i samspillet mellem de tre komponenter for at udvikle måder, hvorpå vi kan optimere hestes velfærd, sundhed og præstationer.

Udover dette har Russell en omfattende liste over terapibaseret forskning, der beregner den effekt, som terapiløsninger har på hestes sundhed og præstation.

Centaur Biomechanics har publiceret flere artikler i peer reviewed (understøttet af andre anerkendte forskere inden for samme felt) videnskabelige tidsskrifter. Russell præsenterer jævnligt sin forskning på internationale konferencer rundt om i verden sammen med nationale konferencer og begivenheder.

http://www.centaurbiomechanics.co.uk/

Hvad har det med Sadelspecialisten at gøre?

Sadelspecialisten er altid ajour indenfor den nyeste viden, hvor specielt Russel spiller en central rolle. Den viden omsættes praktisk til den allerbedste løsning for din hest og dig, med fokus på fagligheden og velfærd for din hest. Kit fortæller her årsagen til at hun bruger Russel`s forskning i sadeltilpasning, hestens bevægelse og performance optimering;

” Jeg er utroligt begejstret for Russell af mange årsager. Punkt 1 er at han målbart gør mig bedre til mit arbejde. Han går op i fakta – hvad kan vi helt nøgternt måle har en positiv effekt på hesten. Han kombinerer hestevelfærd og præstation, så det går op i en højere enhed.

Han forstår de små detaljer der påvirker hest og rytter, og forstår at finde den første domino der vælter læsset – og fokuserer på den. Han har en fantastisk positiv tilgang til hest og rytter, og behandler alle med samme engagement og respekt, for hestens bedste.

Fagligt har jeg enormt stor nytte af hans erfaring. Jeg kan afprøve løsninger ift. fx sadelkorrektion, og Russell kommer med meget detaljeret input omkring effekten – målbart.

Han forstår at gøre rytter indvirkning og påvirkning målbart  – og er ekspert i at gennemskue hvor rytteren hindrer hesten, og forstår at formidle det præcist, så rytteren kan ændre sin fremgangsmåde. Dette giver en tydelig forskel.

Russel gør fakta og studier brugbare i praksis.”

Kit

Om din hest har brug for ekstra skulderfrihed, har en markeret manke, en hest uden sadelleje, har brug for en sadel med kort anlægsflade eller et bredt kammer, så finder Sadelspecialisten den rigtige sadel, samt laver en omstopning af din sadel. Alt sammen med fokus på, hvad Dr. Russel`s forskning viser af empiri.

Scroll to Top